lördag 20 september 2014

Nya huset - på ritning än så länge


Så här är det tänkt att nya huset ska se ut. 

Timmerstommen kommer produceras i Estland. Producenten har nu gjort en egen 'timmer' ritning som efter några turer fram och tillbaka börjar stämma bra med original ringningen. De timrar upp huset i en stor hangar i Estland. När hela huset är klart plockas det ner och transporteras till oss. Vi har fått några hålltider på när första planet ska vara klart, andra och slutligen när huset ska stå färdigt. Det ska vara klart 1 maj 2015. 
Innan vi bestämde oss för esterna hade vi undersökt marknaden här i Sverige. Det blir billigare att producera i Estland och vi tror inte att kvaliteten är sämre där. Innan vi bestämde oss åkte vi dit och träffade producenten. Det var positivt och vi blev lite imponerade av deras ordning och hur de jobbar. De producerar mycket till Norge, det var ett antal numrerade 'timmerhögar' som låg och väntade på leverans dit. 

Vi har satt upp ett kostnadsmål på 2-2,3 miljoner kr för huset. Då ska allt ingå. Vi får se om vi kommer att klara det målet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...