måndag 1 september 2014

Nedmonteringen av huset är snart klart...

Nu har våra duktiga hantverkare monterat ned 60-tals huset och återanvänt så mycket som möjligt av materialet. Det känns dock tungt på något sätt att montera ner ett hus, även om det inte var något bra hus. Minnen från när barnen var små och från de år som vi bodde i huset gör sig påmint.

Nu återstår inte mycket. 
 Vi kommer behålla del av köket, den med alla skåpen, till i vår. Så det blir ett litet hus i huset som kommer stå över vintern i väntan på timmerhuset som kommer i vår. Och källaren kommer vi också att ha kvar. Där kommer vi att få göra om lite eftersom nya trappan kommer ner på ett annat ställe i källaren. Vi kommer också att ta ut gamla pannan.
Per och jag dubbelkollade på vilken höjd urtaget för fönstren på bottenvåningen ska komma på timmerhuset. Det visade sig att vi behövde justera nivån med 10 cm, till 100 cm. Tur vi kollade, för vi har inte så stora marginaler att spela med.
Förutom bygg tumultet så har det varit en härlig, somrig helg med morgon dopp och ringblom på bordet. Vi har ätit grönsaker från trädgården och Carl Johan svamp-pasta. Underbart!
Vi beskar också vårt nu enda gamla äppelträd, det andra som stått i runda rummet har fallit sorgligt nog. Det var så dekorativt knotigt och snett. Nästa vecka ska vi ta bort det.

Ringblommor i vas. Syrénhäcken kommer vi att formbeskära nu under kommande veckor. Obs, det ska man inte göra om man vill ha blommor nästa år. För oss har den mer funktionen av formklippt rum, så vi formar den nu så vi bara behöver ansa i sommar.

Fantastiskt Carl Johan år i år. Skogen kryllar av dessa helt maskfria delikatesser. Har aldrig sett dess like. Däremot finns det nästan inga kantareller i år, i alla fall inte hos oss. 

Ligustersyrén är ett vackert litet träd som får så här fina blad till hösten. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...