tisdag 6 september 2016

Platsbyggda hörnskåp i köket

Hörnskåp av hyvlat virke med bröstlist.. Det här blir städskåpet, med en stor dörr.
Annars blir det två dörrar per skåp, avdelat vid bröstlisten

Vi bygger hörnskåp i alla fyra hörnen i köket. Det kommer att behövas eftersom vi inte ska ha några skåp utmed väggarna. Det blir bara ett stort 'skåp' som ska husera kyl och frys, disk och andra moderniteter som vi inte vill ska synas i rummet. Det blir städskåp, skafferi, skåp för byttor och köksredskap och ett skåp för sopsortering.

Det här nordvästra skåpet kommer bli skafferi. Här ska vi ha ventilation underifrån in i skåpet.Bröstlisten i detalj. Här blir det sopsortering i nederdelen.


När vi satte bröstlisterna i köket var det något som inte stämde. Det visade sig att två av fönstren på baksidan sitter 3-4 cm lägre än alla andra fönster, ett fel som måste ha uppstått redan hos timmerhus tillverkaren. Vi funderade på att ta loss fönstren och göra om, men beslutade att det får vara som det är. Vi störs inte av det. Men vi ska sätta om bröstlisten så att den går rakt ut mot fönstret i stället för som nedan, i nedförsbacke. 


Bröstlisten avslöjade det vi inte märkt innan - att två av fönstren i köket sitter några cm lägre an alla andra fönster.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...