söndag 24 september 2017

Handmålade Chineserier, del 3

Ett träd börjar ta sin form


Vårt 'chineseriande' börjar ta form och i veckan har vi jobbat med att få till himmel och mark för att skapa djup i motiven och något som träd och sjöfåglar kan 'landa' på. Det blir en enorm skillnad så fort man får upp en horisont och flera marknivåer.

Det är olika nyanser av brunt som lagts på och några blå nyanser har fått bilda himmel. Allt detta har lagts på mycket tunt, så att bleckningen syns igenom. Stora penslar och svampar underlättade jobbet.Olika färgprover inför mark- och himmelsmåleriet. 

Arbetet med att få fram en levande bakgrund tror vi kommer att göra stor skillnad jämfört med en färdig handmålad tapet, där bakgrunden ofta är en stum, enfärgad yta utan liv. Våra medvetet 'stökade' väggar med olika kulörer applicerade bredvid varandra och ihopmålade i gränslandet samt lite stänk och slabb tror vi blir mer dynamiskt.Väggen mot öppna spisen som tapetserats med lumppapp som resten av rummet och nu blir en del av helheten.
Öppna spisen har Per nu lagt på ett gips för att få till en slätare yta än vad lerbruket kunde åstadkomma.
Nu är vi nöjda med spiselkransens yta inför stenimmitationsmåleriet. Huvudväggen. Trädens vita färg är steg ett i en kedja som så småningom ska bli en 'vanlig' stam i en mörkare kulör.
En hörna med träd som böjer sig över till andra sidan. Vatten och stenklippor i bakgrunden.

Ytterligare några vyer. Bilderna som sitter upptejpade överallt, är inspirationen; en rispapperstapet från Svindersvik i Nacka
Medan arbetet med måleriet pågår inne så är det helt fantastiskt ute. September är en magisk, tyst månad. Idag har det varit varmt och skönt och vi har slagit det sista gräset för i år och lagt på som täckmaterial under träd och buskar. Efter det arbetet tog vi en promenad runt sjön med hunden för att sträcka på kroppen. Vi avslutade med bastubad och tre dopp i sjön innan det var dags för middag.
Nedan några bilder tagna en magisk kväll i veckan.


1 kommentar:

  1. Åh, ett så fantastiskt hus! Jag älskar kineserier, men har det dock endast i dockskåpet. Hoppas att du visar bilder på det färdiga resultatet.

    SvaraRadera

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...