onsdag 10 maj 2017

Väggfältsprov
I norra sovrummet har vi nu justerat den matta linoljefärgen som beställdes med NCR nummer och som blev för skarp. Den är nu precis så mild och ljuv som jag vill ha den! Snickerierna har målats i 30% grön umbra matt linoljefärg från Gysinge (dvs vanlig linoljefärg som vi blandade med matt vit eftersom de inte har någon matt grön umbra).

Jag ville ha något annat i det norra sovrummet och var inne på att göra väggfält, sk boaseringar eller träimmitationer. Vi fick inspiration från besöket på Svindersvik härom året och där fanns det i princip två varianter av väggfältsmålning.En lite mer arbetad väggfältsindelning med vit ram.
En enklare väggfältsindelning från Svindersvik

Lilian gjorde ett prov på hur det skulle kunna se ut med den mer arbetade. Den lila väggen kändes lite stum (det här var innan vi justerade kulören) och vi tänkte att vi kunde mjuka upp det hela med att ha en ljusare nyans inne i väggfältet.
Efter att ha målat upp grundfärgen på grålumppapp drogs linjerna, som sedan tejpades
  Sedan målades vitt i mellanpartiet...tejpen bort och på igen för att kunna måla en gul ram.
Sedan målades skuggor och dagrar med hjälp av en lång linjalDet gäller att vara stadig på hand och säker på vad man ska göra...Många pytsar små. Det sista som gjordes var att slarvigt stänka på lite färg - det vart bra! Färdigt prov, jättefint!.  Hmmm. Kanske lite väl fint för ett sovrum - med guldram och allt?
Notera färgen grön umbra 30% matt linoljefärg från Ottosson. Den är verkligen grön och inte det jag är ute efter här.
Det är alltså viktigt att man kollar så man får det man vill ha! 

Det är väldigt bra att göra ett prov, för då ser man tydligare hur det kommer att bli. Efter att ha sett provet bestämde vi att köra på den andra varianten med enkla linjer. Dels för att vi vill ha det lite enklare på övervåningen i sovrummen, dels för att jag vill ha en himmel målad i taket. Vi tror att det kan bli för mycket med stora väggfält och himmel. Fortsättning följer!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...