tisdag 18 april 2017

Smidesräcken

Avslutet med en vackert avsmalnande knorr.


Smidesräcket är nu på plats på fram- och baksidan. Det är David Espmark från Smedjan Järna AB som smitt det vackra räcket. 

Det kom i två delar till framsidan och i fyra till baksidan.Johan och David lastar avDe fick kapa ledstången något för att den skulle passa bra på trappavsatsen. Här svetsar de ihop stängerna.Hela trappstenen sitter snett i förhållande till huset på framsidan. Och den flyttar man inte på i första taget. Det kräver ett symmetriskt räcke, tänkte vi. Från sidan blev det bra. Men framifrån ser det fortfarande snett ut. Vi funderar nu på att flytta ut den nedre högra stolpen så den hamnar längre ut på stenen, som på vänster sida... Eller så blev som det blev :)Trappan med räcke. Montering på baksidanDet var inte lätt att borra igenom den fragila ekebergsmarmorn, som sprack på sina håll.Vy mot norrNästan klara! Vackra stolpar som avsmalnar uppåt och avslutar med att gå igenom räcket. Färdigt resultat med vy mot söder. Trappräcke enbart på hussidan gör att det öppnar upp mot trädgården.Fin inramning av altanen. Nu blev det ett rum - tidigare var det en lite utsatt plats på baksidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...