söndag 17 juli 2016

Högsommar i trädgårdenNybygget från sjösidan


Här på Mora har vi svensk högsommar. Vi har nu skördat allt högt gräs - förutom ängen. Tagit lite varje dag. Gräset har vi lagt på under häckar, träd, buskar och grönsaker.BersånPerenna rabatterna blommar för fullt liksom rosorna. Honungsrosen börjar bli överblommad efter att ha haft ett fantastiskt flor. Jag har faktiskt inte rensat perenna rabatterna alls i år, drog bara bort lite långt gräs, några maskrosor och ett fåtal tistlar tidigare i somras. Det är så fullt av perenner så det finns liksom inte plats för ogräs. Och de som finns ser man inte i allt annat. Det kanske hänger ihop med att jag har slappnat av lite vad gäller ogräs och att allt ska vara perfekt. Det gör väl inget om det växer lite ogräs här och där.


Perennarabatten i förgrunden, formklippt avenbok och längst bak rosariet.


Kvällssol mot perennernaFlammentanz och honungsros


Nybygget och rosariet sett från baksidan av gamla huset.Jordgubbarna börjar ta slut i landet efter årets rekordskörd. Smultron finns det fortfarande medan vinbär och hallon börjar mogna. Idag var vi ute och plockade blåbär, vildhallon och kantarell. Njöt sedan av en kantarellpasta till lunch, med blåbär och mjölk till efterrätt.Grönsakerna växer också på för fullt. Vi har jättefin grönkål i landet som vi använder i den gröna frukost smoothien. Vi festar på sallat av olika sort varje dag. Och jag sår fortfarande ny sallad. Snart ska jag så en vintersallat som heter marché. Den är en av mina favoriter. Den går att skörda hela hösten och i vinter också om man skyddar bladen från snön. Potatisen som blev skadad av nattfrosten i början på juni har därest inte tagit sig så bra. Det har inte hänt mycket med blasten. Hoppas att det händer mer under jord!Automatbevattningen går på kl 6 på morgonen.Nån som känner honom?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...