söndag 17 juli 2016

Snickerier
Våra hantverkare jobbar nu med snickerier inomhus. De har börjat montera dörrar och foder på övervåningen. Och det blir så fint!

Dörrarna är mindre kopior av de äkta gamla dörrarna vi hittat till nedre våningen. Det skulle nog egentligen ha varit halvfranska dörrar på övervåningen, i linje med att vi inte har golvfriser, att vi kör en enklare taklist och enklare kakelugnar. Men nu är det gjort - och de blev ju fina ändå. Foder, lister och socklar har Björn Hallberg på Eklångens Såg hyvlat.Dörr och foder på plats. Laxknuten till vänster om dörren kommer att lämnas synlig.


Från övre hallen och in i badrummet
Norra sovrummet med båda dörrarna på plats.
Idag ställde vi upp de gamla dörrarna i matsalen för att titta på färgerna och känna hur de kändes. Det är lite mörka bilder men jag visar dem ändå, tycker att färgerna var så fina.Den här gröna dörren passar nästan för bra mot kakelugnen...


Baksidan på dörren är gul, också den skönt sliten... hm, det blir nog svårt att måla över dessa dörrar...


Den mest slitna sidan på de tre dörrar vi tagit fram, också den snygg men jätte ojämn. På den kan man se alla färglager.


Vi har skördat några av vinbärsbuskarna idag. Det är så mycket bär så det räcker till oss och till alla fåglarna. Imorse skrämde jag ett gäng koltrastar som satt i buskarna och åt frukost.


I morgon ska vi åka på utflykt till Gunillaberg i Bottnaryd och titta på Tage Andersens Trädgård :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...