fredag 5 oktober 2018

Fortsatt arbete med matsalen

Matsalen är nu färdig efter att några 1700-tals rosen rankor målats in på väggfälten. Se tidigare blogginlägg 'Nya väggar växer fram' för att se hur vi började. Vi valde att vara rätt sparsamma med rosorna, men tycker att de är lite utav pricken över iet i rummet.

Vår vägg syns ovan, och förlagan från Von Echstedtska Gården nedan.
Nedan några detaljer.
Väggfälten bestod under rokokon av tidstypiska rocailler, som skulle likna bl a stiliserade växtdelar, snäckor och annan 'naturalia'. Det var det som var trenden för tiden, dvs tillbaka till naturen, samla på naturliga saker som snäckor, fjärilar, insekter, vackra fossiler mm.

Rutnät ingår i rokoko ornamentiken, det kan man se i trä- och gipsarbeten i hela europa från rokoko tiden. De kan också ligga som guldinläggningar i metall i möbler från den tiden.


1700-tals rosor är som små kanelbullar med en mörk mitt och med kronbladen lagda runt mitten.


Dörröverstyckena från 1700-talet har förlängts med ny linneväv under.  Den grundades med samma färger som väggen. Sedan har Lilian och Dag målat ut motivet så det passar dörröverstycket. 
Vi har valt att inte gömma gränsen i väggöverstycket. Det är bara fint att man kan se var den gamla delen tar slut och den nya börjar.
Ett dörröverstycke före...
...och efter utmålat av Abovo Ateljé.


5 kommentarer:

 1. Det är ett fantastiskt arbete ni gör. Skapar från scratch och sedan läser på och gör nytt. Mycket imponerad. Såå snyggt.

  SvaraRadera
 2. Lea Östman2018-10-05 15:43

  Liknar vårat hus som vi har också renoverat varsamt i 1700 talsstil.

  SvaraRadera
 3. I'm so in love with your house! Kind regards from Niederländerna.

  SvaraRadera

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...