måndag 23 april 2018

Abovo Ateljé är tillbaka!


Färgprover Samtidigt som det är full fart i trädgården händer det även saker inne i nya huset. Idag kom nämligen Lilian och Dag från Abovo Ateljé tillbaka. De ska fortsätta sitt fantastiska arbete med att dekorationsmåla våra väggar. Och nu är det dags för väggarna i matsalen. De ska få väggfält i rokoko-stil.

Förra året gjordes grundarbetet i rummet, så nu är det bara det roliga kvar. Se tidigare inlägg (18 augusti 2017) om hur vi har förberett väggarna som först lerklinats, sedan tapetserats med rivna lumppapp bitar och linoljemålats med två olika matta färger (lasyrgrund och 7% bränd umbra från Gysinge) och till sist stökats till genom att stänkas med bl a grönt. Det syns inte direkt på bild, man måste komma nära för att se det. Men det blir fint liv i väggen av stänket.


Matsalen med kakelugnenMatsalen från andra hållet med kakelugnskopian. Den ska målas som originalet.


Förra sommaren var vi till Värmland och tittade på Von Echstedtska Gården utanför Säffle. Där finns ett jättefint grönt rum med väggfält i rokoko och med rosengirlanger. Vi kommer att göra en variant av det rummet anpassat till vårt rums väggar.


Det gröna rummet på Von Echstedska Gården i rokoko.Ja, nu är rummet riggat för måleri och arbetsbordet står färdigt med alla färger och penslar. Det ska bli spännande att se rummet ändra karaktär inom en snar framtid.


Arbetsbordet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...