tisdag 22 augusti 2017

Slåtter


Måbärshäcken har nu fått det klippta och finfördelade ängsgräset. Maskinen till höger är en flismaskin som
mal ner grenar och kvistar, som också kan läggas på buskar och träd.
Arbetet blir otroligt enkelt - och roligt - med dessa maskiner!I förrgår påbörjade vi arbetet med att slå det långa gräset. Det är ganska stora ytor. Vi gör därför så att vi tar en liten bit per dag, arbetar i 1-2 timmar. Den ena av oss sitter på gräsklipparen och kör slaghackan med uppsamlare baktill. Den andra tar hand om gräsklippet och fördelar ut det under alla buskar, rabatter, grönsaker nya odlingsbäddar mm.  När vi är klara är den ytan helt färdig. Vi får inga högar som blir liggande, utan allt gräs ska läggas ut på olika platser innan det är klart.  Efter arbetet spolas traktorn av och ställs undan (oxå viktigt :).Åkgräsklipparen med slaghack framtill och uppsamlare där bak.
När man klipper högt ängsgräs är det viktigt att köra över ytan flera gånger för att få upp allt gräs.
Det gäller ju att utarma jorden.

Det känns alltid tillfredställande att bli helt klar med en del av trädgården jämfört med att vara halvklar överallt :)
Vi har också klippt avenbokshäcken som växer mellan husen den här veckan.Efter två timmars arbete får man vila......och fundera på hur moln ser ut rakt ovanför där man står.Vy mot nya huset Vi har faktiskt fått några äpplen i år trots köldknäppen med 9 minusgrader i maj som förstörde nästan all äppelblomInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...