söndag 15 januari 2017

Kamin i badrummet en höjdare!Jag måste berätta att vi sent omsider kommit på hur otroligt bra det är att ha kamin i badrummet.
Vi satte in den i gamla huset för ca 10 år sedan när vi gjorde i ordning huset för att bo i. Under många år eldade vi mest under vintern för att värma upp badrummet och hallen.

Nu har vi kommit på att man ska elda i kaminen en stund innan man ska duscha. Man duschar när det brinner som mest och är varmt och skönt i badrummet. Men det som är riktigt bra är att kaminen som suger luft även drar ut eller torkar upp den fuktiga luften direkt. Det blir ingen imma på fönster eller spegel och luften är torr och varm när man torkar sig. Det är en sån skön känsla, därför ville jag dela den för dig som har en kamin i badrummet och inte kommit på denna vardagslyx eller för dig som funderar på att skaffa en.

I vårat badrum har vi klinker på golvet (som lagts på ett betonggolv=källartak med tätskikt på) och lerklining på väggarna, som målats med linoljefärg. Vi har inte haft några problem med fuktskador på de tio år vi bott i det här huset.

Hade vi tänkt på det det lite tidigare hade vi satt in kaminer i nya husets badrum också, men nu är det för sent :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...