måndag 31 oktober 2016

I huset just nuÖppna spisen i vardagsrummet är klinad för andra gången, även inne mot gjutjärnsplattorna. Profilen känns ganska bra men den behöver göras lite 'grundare' inte så djup variation mellan de olika nivåerna om den ska likna förlagan nedan.  Framför spisen ligger kalkstenen som ska läggas i sand och sedan ska vi bygga på en sockel i nederkant. Förlagan  

I hallen har panelen av handhyvlat virke kommit upp. Lilla toadörren sitter i liv med panelen och ska gömmas när vi målar. Det ska sitta en värmeväxlare i taket under trappan, som blåser luft ner i hallen. 
Det införskaffade, avlutade bordet till det andra duschrummet ska målas med 2-3 lager linoljefärg innan handfatet  monteras. Vi gillar porslinet som har en enkel form, ser ut lite som hinkar. Det kommer från Philip Starck.Toalettstolen med smal, hög rygg som smiter in fint mot väggen.


Toalettstolen sett genom dörren till övre hallen.När vi ska elda i köket måste vi börja med att värma upp pipan ordentligt, helst med en fläkt. Sen elda i ugnen som får värma pipan ytterligare innan vi provar med öppna spisen. Annars finns risk för att det ryker in. Kanske blir det premiär till helgen!

Jag tycker att det kännas ganska klart nu när dörrarna är på plats, alla rum och spisar är lerklinade och elen snart är installerad. I vinter blir det målning och att få till köket med det stora skåpet som ska gömma kyl/liten frys, diskmaskin mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...