måndag 5 september 2016

Zinkplåtsväggar i badrummet




Vi har monterat zinkplåt i duscharna. Det är Claes Pettersson från Hammarforsens Bleck & Plåt som gjort jobbet. Plåten, som är en blågrå patinerad rheinzink, är en millimeter tjock. Vi hoppas att den ska få ett utseende som liknar gamla zinkhoar med tiden :)



En stegborr används för att få rätt storlek på hålet




Vi lerklinade lager nummer två på väggen, ca 1 cm tjockt, precis innan vi satte upp plåtarna. Efter att ha borrat hålen lade vi på ett rejält lager lerklining på baksidan av plåten.



Vi lägger på lerklining på baksidan av plåten


Vi ville inte ha några luftbubblor i kliningen


Plåten sätts på plats
              

Det gällde att arbeta snabbt!


Den sög fast i underlaget direkt!

Det gick åt två plåtar, 2 x 1 meter, per dusch. Skarven kom ca 10 cm efter hörnet, där kommer en enkel fals. För att förvissa oss om att det blir tätt lades en sträng lim- och fogmassa i falsen (Abra Seal&fix MS Hybrid). 



Abra Seal & Fix i falsen.

Plåt nummer två i andra duschen sattes på plats.


Plåtarna sög fast direkt i underlaget. Det sitter ett skyddande lager av plast på, som får sitta tills vi har monterat glasväggarna och kalkstenen. När plåtarna väl var på plats lerklinades resten av badrummen och så här ser det ut nu. Rummen är nästan klara för att målas och montera vvs-produkterna! Återstår bara att väggarna ska torka ordentligt under lång tid (minst en månad).  


Norra duschrummet


Södra duschrummet

Det växer något på väggarna - gödslet är väl fullt av frön...
Jag är inte oroad - de kommer inte att överleva när när lerkliningen torkar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Betongparkett i växthuset

  Vi har lagt Betongparkett på golvet i växthuset. Det blev sååå fint. Betongparkett är en marksten med formtaget träreliefmönster, som jag ...