måndag 8 februari 2016

Planlösningen Nya Huset

Jag kommer inte riktigt ihåg, men tror inte att jag lagt upp planlösningen för nya huset. Så här kommer den. Som ni ser så är det en relativt enkel planlösning med ganska stora rum på bottenvåningen. Ett stort kök på norra sidan och ett stort vardagsrum på sydsidan. En ganska stor hall med trappa upp till övervåningen till höger i hallen. Till vänster ett litet WC och en garderob för förvaring av innerfönster sommartid (och vinterkappor vintertid). Det blir öppen spis i vardagsrummet och köket samt en gammal kakelugn i matsalen. På motsatta sidan blir det kanske en kopia av kakelugnen som är ett skåp.På övervåningen blir det två sovrum och två badrum i anslutning till sovrummen. Badrummen får bästa utsikten! Vi funderade ett tag på att göra ett sovrum av badrummen och lägga badrummen i någon av klädkammarna, men har nu gått tillbaka till vår första plan. Huset ska ju i första hand vara för oss och vi behöver inte så många rum. Vi vill hellre ha komfort. Dessutom känns det fel att lägga våtrum i smygarna, det känns mer utsatt där på något vis. Det blir kakelugnar i sovrummen också, troligtvis en rund och en mer fyrkantig, ljusgula eller gröna.


3 kommentarer:

 1. Ser ut att bli trevligt. Parstuga är världens bästa planlösning!

  SvaraRadera
 2. Det ser ut som en praktisk planlösning som kommer att bli trevlig. Hur löser ni det med tvättstuga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Cecilia, vi har kvar gamla källaren under huset från 60-tals huset som stod här innan. Där finns det mycket utrymme, bl a en tvättstuga.

   Radera

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...