måndag 1 februari 2016

Planering av källaren

Nu har vi ganska klart för oss hur källaren ska se ut och vad vi behöver göra för att anpassa den till nya trappan och ett nedkast för ved. Johannes murare tycker att vi ska lägga på lera på golv och väggar för att få en behagligare miljö.

Här ser du källarplanet som det såg ut i förra huset. Här syns också timmerhusets placering i förhållande till gamla huset.
Och här kommer planeringen för nya källaren. Det är ganska mycket förändringar. Trappans nya läge hamnar mer mitt i källaren. Där trappan låg förr kommer vi att ha vedförvaring. Vi kommer att ha en öppningsbar lucka i hallen där vi kan slänga ner ved och förvara här och under källartrappan. Vi flyttar matkällaren. Det blir också en 'mini SPA' avdelning med Johannes 'super bastu ugn' och ett dusch- och vilorum utanför. Där kommer vi kunna sitta och titta på elden genom glasluckor. Mer om bastuugnen senare. Vi får också plats med en liten WC i källaren.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...