måndag 18 januari 2016

Vi gör nya mallar till gjutjärnshällarna

För att göra de nya mallarna behövde vi 19 mm mdf board, spackel, sandpapper och målarfärg.
Vi kunde som tur var använda de gamla mallarna och gå efter. Med vinkelsåg sågade vi till alla kanter så vi fick till en lutning på ca 2 procent.  Hål togs för induktions- och glashällarna. Vi jämnade ut kanterna med lite sandpapper och tryckte sen på en spackelrand där vi ville ha lite högre kant. Det fick sen stå över natt och torka för att vi dagen efter skulle kunna sandpappra ner kanten till önskad handgjord form. 



Spacklad kant som nu ska torka...


...ganska ojämnt på sina håll


Nu ska det torka för att kunna sandpappras i morgon



Här filar vi lite på inner kanterna. Vi skrev först årtalet i hörnet, men kom på att det kommer att sitta i vägen där, så vi fick byta plats. Passade också på att göra texten lite mer 'old fashion' då efter att ha googlat på textstilar 1700-tal. 



Kanterna sandpappras så de får en jämn fin, men inte för fin form.



Ny text. Vi skrev först med blyerts och tog sedan en spackeltub, som vi klippte upp så det bara blev ett litet hål som Per sedan kunde få till texten med. Jag tycker att han gjorde ett bra jobb med att få till den. Målarfärgen fyllde sedan i mellan board och spackel så att skäppvinkeln blev ok.



Mallen innan vi tog hålen.




Hällen till öppna spisen i vardagsrummet, färdig för målning.



Målade mallar som står på tork



Vardagsrummet - vår verkstad!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Betongparkett i växthuset

  Vi har lagt Betongparkett på golvet i växthuset. Det blev sååå fint. Betongparkett är en marksten med formtaget träreliefmönster, som jag ...