lördag 15 augusti 2015

En modern mullbänk!

Vi har nu lagt Hasopor på plats som isolering innanför grundstenarna, som en modern mullbänk. I samband med att vi byggde grunden isolerade vi dessutom med ett 50 cm tjockt lager hasopor 1,5 m ut från huset. Det för att hindra tjälen från att kyla källaren vintertid. Genom dessa åtgärder tar vi tillvara markvärmen, som ju är mer eller mindre konstant nere i källaren. Det kommer också att bli så att vi lagrar värme under sommaren som sedan förbrukas under vintermånaderna. Det blir spännande att se vad källarn kommer ha för naturlig temperatur.

En modern mullbänk! I stället för att fylla upp med mull på insidan grunden fyller vi med Hasopor, gjord av återvunnet glas.


2 kommentarer:

 1. Hej Monica

  Jag har precis fått igenom mitt bygglov på ett nytt timmerhus som jag timmrat själv. Huset kommer att stå på Selaön, strängnäs. Jag vill också bygga grund med hasopor men har förvånansvärt svårt att hitta lösningar på hur det ska göras. Har du kvar dina tekniska ritningar Som du skickade in till kommunen? Jag skulle vara jätteglad om jag kunde få se hur de ser ut. Både grund och vägg och hur du gjorde med ventilation osv. Jag fick bygglovet förra veckan och blev lite häpen när jag såg hur mycket som skulle redovisas. Mvh Oskar

  SvaraRadera
 2. Hej Monica,
  Jag är i ungefär samma situation som Oskar här ovan och skulle uppskatta om du kunde höra av dig till mig på annelie.lagesson@gmail.com om du ser detta :)

  Med varma hälsningar,
  Annelie

  SvaraRadera

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...