lördag 12 december 2015

Plåtarbeten

Vi arbetar nu med att få till plåtarbetena runt skorstenarna, vid vindskuporna och fönsterblecken. Det är Claes Pettersson på Hammarforsens Bleck & Plåt i Malmköping som gör arbetet. Här kommer lite bilder på resultatet.


Högra skorstenens beslag och regnskydd på plats. Nätt och fint!

Det ska vara så nätt som möjligt när skorstenarna är så pass korta som vi ville ha dem.
Regnskyddet blir lite stort, men det är svårt att undvika när skorstenen är stor.
Det finns en annan typ av regnskydd, en sk skorstenshatt. Skulle vi valt såna i stället? Nej det här känns bra!
Regnskyddet har fått extra luftöppningar utmed långsidornas bas.

Fönsterkuporna på övervåningen blev jättefina!...och till sist en bild på fönsterblecken. Det nymålade fodret var bara fastsatt i nederkant och hade hamnat lite på sniskan efter blåsvädret. 


Fönsterblecken ska spikas med smidd spik i sommar och målas. 

2 kommentarer:

 1. Har suttit och gått igenom gamla Gård och Torp och hittade då ett reportage från er september/oktober 2011 (tror jag). Nu har jag läst igenom hela din blogg😀! Kul! Det är många ide'er som jag (vi, jag har även visat maken) gillar skarpt. Fantastiskt av bygga ett nytt timmerhus! Man kan säga att ni är de luxe i förhållande till oss.
  Vi bor i Stockholms innerstad men har vårt gamla hus med trädgård (2500 kvm) i Järvsö. Alltså problemet att inte alltid kunna kolla när frosten kommer, skaka av snö från växter, hålla koll på sorkar och vattna. Vårt stora hus är ett timmerhus med panel på, 100 år. Ska målas nästa år, sitter och funderar på brytning av fönsterfoder och knutar nu. Byggde ny paviljong på 25 kvm 2014 (Attefall) med gamla fönster från Eksjö antik. Målat i guldockra (fönster) pilastrar i 30% grön umbra och Gysinges ljusa rödockra linoljefärg. Rutigt golv (det ska jag aldrig göra igen).
  När stora huset målas nästa år så ska jag anlägga ny rabatt, 9 m lång, blir en östrabatt, med höstblommande perenner och gräs tänkte jag.
  Det ska bli roligt att följa dig 2016!
  Lycka till med era stora projekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kerstin, kul att du läst min blogg! Och hoppas att den ger lite inspiration för er i Järvsö. Det är roligt med all planering och allt tankearbete inför alla projekt som ett gammalt hus och en trädgård ger. Hoppas få höra ifrån dig om hur det går med huset och med rabatten! Lycka till med allt!

   Radera

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...