söndag 1 juni 2014

Bilder från i maj


Mora ängar! Vi kommer att försöka ställa om mer av gräsytorna till äng. Det passar bra in i miljön och är inte lika arbetskrävande. Vi tänker slå gräset två gånger per säsong, tror att man utarmar snabbare samt att det blir lättare att ta hand om allt gräs som måste bort från ängen. Vi kommer klippa första gången i slutet av juli och en gång till i september. Inför vintern ska det vara så lite gräs som möjligt. 
Man kan inte vara bortrest när man har sparris! De växer så det knakar så här års. Eg ska man täcka jorden med något (helst tång). Man skördar från maj och fram till midsommar, allt som kommer upp. Efter midsommar låter man allt gå upp i blom. Gödsla i juli med gräsklipp el annat gödsel och klipp ner allt i september. Så kommer de upp igen nästa vår. 

Landen, där vi måste byta ut trälådorna. Vi är faktiskt inne på att byta ut dem
Mot pallkragae. Det går 5 st per nuvarande låda. Kanske redan i höst kommer vi att ta bort dessa ramar och fösa upp jorden i fem högar per ram. Nästa vår kan vi ställa ut pallkragar, som vi antingen slammat röda eller målat med skärgårdsmahogny. Vi föser ut jorden 
gödslar och sedan är det klart att så. Till hösten tar vi upp kragarna och ställer torrt inne, föser upp jorden i högar igen inför vintern. Det är tanken.

 

Formklippt gräs
Nya ladanInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...