onsdag 29 maj 2013

Sparris och rabarber tider!

Nu har vi skördat av sparrisen som vuxit till sig rejält i år. Det är en härlig känsla att äta sparris stängler som snacks, så mjälla och fina. Behöver verkligen inte skalas. Och stammen är godare än toppen - normalt tycker jag att det brukar vara tvärt om.

Här gäller det att skörda innan de drar iväg i höjd.
 Rabarbern odlad i drivningsklockorna blev verkligen en positiv överaskning. De vart så mjälla och fina i smaken och oxalsyran är inte lika stark som normalt, en  mildare och mer delikat smak. Vi gjorde en god rabarberkräm som vi serverade med pannacotta - inte helt fel!
Nyskördad sparris och rabarber

Mina fina drivningsklockor för rabarber, och framför dem enkla odlingsbäddar för jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...