måndag 3 september 2012

Bilder från byggnadsvårdslägret vid Löwenströmska Trädgården i Vaxholm

Under tio dagar i augusti ledde jag tillsammans med trädgårdsantikvarie Ulrika Rydh ett trädgårdshistoriskt byggnadsvårdsläger vid Löwenströmska Trädgården i Vaxholm. Löwenströmska är en av tre privata byggnadsminnen i Sverige. Lägret arrangerades av Svenska Byggnadsvårdsföreningen.
De ordnar flera olika läger där man sommartid kan vara med och lära sig gamla byggnadstekniker handgripligen. Det kan jag varmt rekommendera! 
Vi hade några intressanta dagar i Vaxholm, lärde känna många trevliga deltagare som fick del av programmet som innehöll bl a visning av Vaxholm och Kastellet, besök av arborist Mats Nittve, som hamlade den stora asken, stadsvandring i Stockholm med guidning av trädgårdshistoriker Maria Flinck, som också kom på besök i trädgården. Vi hade också besök av arkeobotanisten Jens Heimdahl, som berättade om sin intressanta forskning. Det kom många personer från trakten, som kunde berätta om trädgården och vad de mindes. Allt detta medan vi grävde och klippte i trädgården. 

Uppmätning för att kunna gräva schakt för att finna en gammal  trädgårdsgång

Karin och Nina har hittat något...

...som ser spännande ut

Christina och Elisabeth tar paus i grävandet av ett annat schakt

Vi hittade skärvor som kan ha varit väldigt gamla,
 kanske 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skogen i hallen

Mora är väldigt mycket hus och trädgård i samspel. Därför ville vi flytta in en del av naturen i hallen genom att måla en 1700-ta...